Koningin Julianalaan 56 | 3956XN| Leersum| Tel: 0343-457814
Obvium
Eerste Hulp Bij Stress

Obviummethode

Natuurlijk beginnen we met het vaststellen van een hulp- of ontwikkelingsvraag. Dan wordt er een stressprofiel gemaakt. Dit gebeurt door middel van biofeedback. Daarmee wordt gekeken naar spierspanning in de schouders, hartslag, ademhaling, handtemperatuur en huidgeleiding. Dit stressprofiel geeft inzicht op stress en herstelvermogen. Het behandel- of ontwikkelingsplan wordt medebepaald door de uitslag van het stressprofiel en kan bestaan uit:  - Haptonomie,  - Hartcoherentietraining,  - Biofeedbacktraining,  - Andullatietherapie,  - NLP,  - maar meestal uit een combinatie van bovengenoemde methoden.

Veerkrachtprogramma

Omvat 6 sessies  van 2-3 uur met een doorlooptijd van ongeveer 12 weken. - sessie 1. Officieel stressprofiel, grenzen. - sessie 2. Doelstellingen, motivatie, wilskracht en energie. - sessie 3. Omgaan met stress. - sessie 4. Balans in denken en voelen. - sessie 5. Draaglast en draagkracht. - sessie 6. Communiceren, hindernissen, wat is er veranderd? (opnieuw stressprofiel) Dit programma van 6 sessies is inclusief, een werkboek, 2 x een officieel stressprofiel en, indien gewenst, begeleiding via e-mail tussen de sessies door.

Maatwerk

Een beetje stress op zijn tijd kan geen kwaad maar stress mag nooit je gezondheid aantasten. Maatwerkprogramma’s leiden tot verbetering van: - vitaliteit - stressbestendigheid, - betere uitvoering van dagelijkse taken    - innovativiteit, - betere concentratie en productiviteit

Maatwerk

Het uitgangspunt van mijn maatwerkprogramma’s  is dat jouw doelstelling meer maatgevend is dan het protocol van de sessies. Zo wordt er meer aandacht besteed aan die items die juist voor jou belangrijk zijn. Dat lijkt vanzelfsprekend maar in veel therapieën en trainingen is dit zeker niet het geval.
Haptonomie - NLP - Biofeedback